به گزارش کردپرس، این پروژه بهعنوان نخستین طرح از مجموعه فرصتهای سرمایهگذاری "اینوا" در حوزه معدن، با سرمایهگذاری ۶۶۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی آغاز شده و پیشبینی میشود برای ۲۵۰ نفر بهصورت مستقیم فرصت شغلی ایجاد کند.
این واحد صنعتی در زمینی به مساحت ۶ هکتار احداث میشود و از منابع معدنی منطقه با ذخیره اولیه ۱۲ میلیون تُن و ظرفیت استخراج سالانه ۶۰۰ هزار تُن بهرهبرداری خواهد کرد.
براساس برنامهریزی انجامشده، فاز اول این طرح ظرف مدت کمتر از ۱۸ ماه به بهرهبرداری خواهد رسید و سه محصول اصلی شامل سیلیس دانهبندیشده، پودر سیلیس و بتن سبک گازی تولید خواهد شد؛ این محصولات بهعنوان مواد اولیه کلیدی در صنایع شیشهسازی، ساختمان و سایر حوزههای صنعتی کاربردی گسترده دارند.
طرح سرمایهگذاری فرآوری معدن سیلیس شاهیندژ وارد فاز اجرایی شد
با شروع عملیات اجرایی طرح سرمایهگذاری فرآوری سیلیس شاهیندژ، اولین پروژه از مجموعه فرصتهای سرمایهگذاری استان موسوم به "اینوا" وارد فاز عملیاتی شد.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی امروز در حاشیه مراسم کلنگزنی این طرح، گفت: پروژه فرآوری معدن سیلیس شاهیندژ بهعنوان نخستین پروژه رویداد اینوا، نقطه شروع حرکت جدیدی در مسیر توسعه صنعتی استان بوده و متعهد هستیم هر هفته در سطح استان شاهد آغاز عملیات اجرایی یا افتتاح یک پروژه صنعتی جدید باشیم.
سخاوت خیرخواه همچنین از وجود ۵۰ واحد صنعتی فعال در شاهیندژ خبر داده و خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۹ جواز تأسیس جدید در این شهرستان صادر شده که با پیگیریهای لازم، این جوازها به واحدهای تولیدی تبدیل خواهند شد.
او در ادامه فرآوری معادن را از الزامات توسعه اقتصادی دانسته و افزود: اگر واحدهای فرآوری و صنایع پاییندستی ایجاد نشود، خامفروشی ادامه خواهد داشت و از این رو توسعه این واحدها در دستورکار قرار دارد.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه آذربایجانغربی دارای ۲۰۷۰ واحد صنعتی فعال دارای پروانه بهرهبرداری است، تصریح کرد: این آمار، رتبه پانزدهم کشور را برای استان به همراه داشته که نشاندهنده کند بودن روند توسعه صنعتی در سالهای گذشته است.
سخاوت همچنین افزود: با توجه به صدور جوازهای تأسیس برای واحدهای صنعتی جدید، رتبه استان در این حوزه به جایگاه هشتم کشور ارتقاء یافته که این موضوع بیانگر بهبود روند توسعه صنعتی استان است.
او در ادامه با اشاره به ظرفیتهای معدنی آذربایجان غربی، یادآور شد: در حال حاضر ۵۰۴ معدن فعال با پروانه بهرهبرداری در استان وجود دارد و تاکنون ۱۸۸ پروانه اکتشاف صادر شده و عملیات اکتشافات معدنی نیز بهطور مستمر در حال انجام است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی به برگزاری همایش اینوا نیز اشاره کرده و افزود: در ابتدای مسیر برگزاری این همایش، شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری در دستورکار قرار گرفت و در بخش صنعت، معدن و تجارت، ۴۰۰ فرصت جدید استخراج و در همایش ۲۲ خرداد ارائه شد.
سخاوت همچنین با بیان اینکه اولین گام عملی همایش اینوا، امروز ۱۱ تیرماه با سرمایهگذاری ۶۶۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی و با حضور استاندار و مسئولان ملی و منطقهای در شاهیندژ کلید خورد، اظهار داشت: این پروژه ظرفیت ایجاد ۲۵۰ فرصت شغلی جدید را در شهرستان فراهم خواهد کرد.
او در ادامه با اشاره به اینکه این واحد فرآوری با هدف تولید مواد اولیه صنایع شیشهسازی در محدودهای ۲۰ هکتاری و با ذخیره ۱۲ میلیون تن سیلیس طراحی شده است، افزود: عملیات استخراج سالیانه به میزان ۶۰۰ هزار تن پیشبینی شده و در زمینی به مساحت ۶ هکتار احداث میشود.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی در پایان بیان داشت: با بهرهبرداری از فاز نخست این طرح در کمتر از ۱۸ ماه آینده، سه محصول شامل سیلیس دانهبندیشده، پودر سیلیس و بتن سبک گازی تولید خواهد شد.
نظر شما