هیئت امرالی: روند گفت‌وگوهای صلح به مرحله حساسی رسیده است

سرویس ترکیه - نمایندگان هیئت امرالی در دیدار با رئیس مجلس ترکیه، خواستار پیگیری سیاسی حل مسئله کرد شدند.

به گزارش کردپرس، پروین بولدان، و مدحت سنجر از اعضای هیئت امرالی از دم پارتی (هیات گفت‌وگو با عبدالله اوجالان)، پس از دیدار با نعمان کورتولموش، رئیس مجلس ترکیه، در کفرانسی خبری در پارلمان اعلام کردند که روند گفت‌وگوها درباره حل مسئله کرد وارد مرحله مهم و حساسی شده است.

بولدان با اشاره به این‌که گفت‌وگوها در فضایی مثبت و سازنده انجام شده، گفت: «دیدار بسیار مفیدی بود. از توجه، مسئولیت‌پذیری و مشارکت آقای کورتولموش در این روند قدردانی می‌کنیم. در روزهای آینده دیدارهای ما با ایشان بیشتر خواهد شد و گفت‌وگوهای عمیق‌تر و جامع‌تری در پیش داریم.»

او همچنین تأکید کرد که هیئت دم پارتی بر لزوم پیگیری این روند در چارچوب نهاد پارلمان تأکید دارد و افزود: «در دو هفته آینده با آقای باغچه لی، آقای اوزگور اوزل و همچنین رئیس‌جمهور اردوغان دیدار خواهیم کرد. در پایان این روند نیز قصد داریم با آقای عبدالله اوجالان در امرالی دیدار کنیم. هدف ما تضمین پیشرفت مثبت روند گفت‌وگوهاست.

بولدان در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره دیدار با رئیس‌جمهور، گفت: «دیدار ما با آقای اردوغان به‌زودی انجام خواهد شد. هنوز تاریخ مشخصی تعیین نشده، اما احتمالا هفته آینده این دیدار انجام می‌گیرد. ما منتظر پاسخ نهایی از سوی ایشان هستیم.»

بولدان در رابطه با رأی نهایی پرونده کوبانی نیز، اظهار داشت: «رأی صادرشده پس از سال‌ها تأخیر، نشان می‌دهد که این پرونده عملاً بی‌اعتبار است. طی ۷.۵ سال گذشته، همکاران ما به‌طور غیرقانونی در بازداشت بوده‌اند. این حکم نشانی از جرم در خود ندارد و باید هرچه سریع‌تر این بی‌عدالتی خاتمه یافته و همه بازداشت‌شدگان از جمله فیگن یوکسک‌داغ و صلاح‌الدین دمیرتاش آزاد شوند.»

بولدان در پایان افزود که دیدارهای آینده بر اساس مراحل فرآیند سیاسی برنامه‌ریزی خواهد شد و امکان دارد دیدار با امرالی در اولویت قرار گیرد. به گفته او، کمیسیون پارلمانی مربوطه باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با توافق جمعی تشکیل شود.

مدحت سنجر نیز بر ضرورت نقش‌آفرینی قانونی و اجتماعی پارلمان در این فرآیند تأکید کرد و گفت: «برای استحکام روند صلح، مشارکت جامعه و پشتوانه قانونی ضروری است. ایجاد یک کمیسیون پارلمانی، مطالبه‌ای مشترک در بین احزاب و جامعه است. جزئیات این کمیسیون هنوز در حال بررسی است.»

او یادآور شد که رئیس مجلس از احزاب دارای کرسی در پارلمان درخواست ارسال پیشنهادات مکتوب کرده و پس از دریافت این دیدگاه‌ها، چارچوب مشخص‌تری برای نوع و ساختار کمیسیون شکل خواهد گرفت.

سنجر همچنین افزود: «ما همیشه آماده گفت‌وگو و مشورت هستیم. پارلمان می‌تواند با ورود فعال خود، این روند را بر پایه‌های قانونی و مشروع اجتماعی استوار کند. گفت‌وگوی سازنده و پذیرش نقدهای گوناگون در فضای دموکراتیک می‌تواند به صلح اجتماعی کمک کند.»

کد خبر 2785889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha