به گزارش کردپرس، خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا درباره تهاجم دیشب هواپیماهای آمریکا به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، به برخی تاسیسات ایران نوشت: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از عملیات نظامی مستقیم علیه ایران دفاع کرد و آن را ضربه به برنامه هستهای جمهوری اسلامی دانست، اما بسیاری از حامیان و منتقدانش نسبت به احتمال کشیده شدن آمریکا به یک جنگ تمامعیار در خاورمیانه هشدار دادهاند.
به نوشته آسوشیتدپرس، ترامپ شنبه شب در سخنانی کوتاه از کاخ سفید اعلام کرد که حملات هوایی ارتش آمریکا «سه تأسیسات غنیسازی ایران» را نابود کرده است، با این حال، این تصمیم در تضاد آشکار با وعدههای پیشین ترامپ برای دور نگه داشتن آمریکا از «جنگهای احمقانه» در منطقه قرار دارد.
بر اساس این گزارش، بهرغم هشدارهای روزهای گذشته درباره احتمال مداخله آمریکا، حملات بامداد یکشنبه به ایران غافلگیرکننده بود. کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه گفته بود که ترامپ ظرف دو هفته درباره اقدام نظامی تصمیم خواهد گرفت. اما ساعاتی پیش از اعلام رسمی، رصد پروازها از انتقال تانکرهای سوخترسان آمریکا از غرب به اقیانوس آرام خبر میدادند، که بعداً مشخص شد بخشی از عملیات نبودند و صرفاً برای فریب طراحی شده بودند.
ترامپ، که ساعتی پیش از اعلام حمله از باشگاه گلف خود در نیوجرسی بازگشته بود، در جلسهای اضطراری با تیم امنیت ملی شرکت کرد و سپس، با انتشار تصاویری از خود در «اتاق وضعیت» کاخ سفید در حالی که کلاه «آمریکا را دوباره عظیم کن» بر سر داشت، پایان عملیات را اعلام کرد.
به نوشته آیسوشیتدپرس، اما این اقدام، فوراً با انتقادهایی از سوی قانونگذاران آمریکایی مواجه شد. توماس مَسی، نماینده جمهوریخواه کنتاکی، در پلتفرم X نوشت: «این اقدام خلاف قانون اساسی است.» رو خانا، نماینده دموکرات کالیفرنیا، نیز اعلام کرد که ترامپ بدون مجوز کنگره به ایران حمله کرده و خواستار تصویب قطعنامهای مشترک با مَسی برای جلوگیری از ورود آمریکا به «یک جنگ بیپایان دیگر در خاورمیانه» شد.
مقاماتی که خواستند نامشان فاش نشود، تأیید کردند که این حملات بخشی از عملیات مشترک با اسرائیل بودند که طی یک هفته گذشته ایران را هدف گرفته بود.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، ترامپ که پیشتر گفته بود به دنبال دیپلماسی با ایران است، طی ماههای اخیر تلاشهای بینتیجهای برای مذاکره مستقیم با تهران انجام داد و حتی دو بار از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، خواست عملیات علیه ایران را به تعویق بیندازد. اما در نهایت، تحت فشار مقامات اسرائیلی و شماری از جمهوریخواهان کنگره، تصمیم گرفت حمله را اجرا کند.
در حالی که جامعه اطلاعاتی آمریکا در ماه مارس اعلام کرده بود که ایران در حال ساخت سلاح هستهای نیست، ترامپ این ارزیابی را رد کرد و گفت: «برایم مهم نیست او (مدیر اطلاعات ملی) چه گفته؛ او اشتباه میکند.»
به نوشته این خبرگزاری آمریکایی، این درگیری در حالی روی میدهد که هفت سال از خروج ترامپ از توافق هستهای برجام میگذرد؛ توافقی که او آن را «بدترین توافق تاریخ» خوانده و گفته بود در ازای امتیازهای اقتصادی به ایران، در مهار رفتارهای مخرب غیرهستهای این کشور موفق نبوده است.
نظر شما