به گزارش خبرگزاری کردپرس، این جایزه به همت دبیرخانه زبان و ادبیات کردی ایلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در دو بخش اصلی و ویژه برگزار میشود.
محمدعلی قاسمی دبیر علمی این جشنواره اظهار داشت: تمام کتابهای حوزه فرهنگی و جغرافیایی ایلام که از سال ۹۸ تا پایان ۱۴۰۳ به زبان کردی ایلامی منتشر شدهاند در این جشنواره در رقابتی سالم قضاوت خواهند شد.
وی گفت: هر تمدنی مادامی که ادبیات نداشته باشد، نمیتوان آن را تمدن به شمار آورد. آنچه در طول تاریخ ما به عنوان میراث مانده است، زبان و ادبیات ماست و آثار باستانی در رتبه بعدی اهمیت قرار دارند.
عضو دبیرخانه زبان و ادبیات کردی ایلامی ادامه داد: ادبیات عامل ثبات و انتقال یک تمدن با تمام جنبههای آن است و زبان یکی از عوامل اصلی است که برای حفظ تمدن در قالب ادبیات منظوم و منثور نقش خود را ایفا کرده و روایتگر اتفاقات و فرهنگها و سنتها در طول زمانهاست.
قاسمی اظهار داشت: زبان مادری در ایلام یکی از ارزشمندترین میراثهایی است که سینه به سینه آن را حفظ کردهایم و حاوی هویت بوده و برای بقای آن تلاش باید کرد.
وی گفت: برای بقای زبان مادری سلسله برنامهها و سیاستگذاریها و مهندسی فرهنگی باید داشت که در فرهنگ و ارشاد ایلام از زمان قدیم این دغدغه وجود داشته و با تشکیل دبیرخانه زبان ادبیات کردی سمت و سوی مناسب پیدا کرده است.
دبیر علمی دومین جشنوارهٔ «خەڵات ئەدەبی کوردی ئیلام» تاکید کرد: برگزاری این جایزه ادبی کردی، ارزش گذاری برای ملتی است که برای میراث خود و جایگاهش در جهان تلاش میکند.
علی هلشی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام نیز در خصوص این جشنواره به خبرنگار ما توضیح داد: این جشنواره در دو بخش اصلی شامل کتاب شعر کُردی جنوبی در قالبهای کلاسیک، نیمایی، آزاد؛ کتاب نثر کُردی معیار، شامل: خاطره، سفرنامه، زندگینامه، دلنوشتهٔ ادبی و نثر علمی، گزارشی و همچنین ادبیات کُردی کودک و نوجوان و همچنین در بخش ویژه برگزار میشود.
وی افزود: بخش ویژه جشنواره به منظور تشویق نوجوانان و جوانان ۱۱ تا ۳۵ سالهای که موفق به انتشار کتاب نشدهاند، در جشنواره پیش بینی شده که بتوانند آثار خود را عرضه کنند. هر شرکت کننده در هر بخش میتواند ۵ اثر ارسال کند و در پایان سه نفر در بخش ویژه برگزیده خواهند شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام خاطرنشان کرد: هر یک از شرکت کنندگان لازم است سه نسخه از آثار مکتوب خود را که تاریخ انتشار آنها از فروردین سال ۱۳۹۸ تا اسفند سال ۱۴۰۳ است، به دبیرخانهٔ جشنواره ارسال کنند.
هلشی گفت: مهلت ارسال آثار از زمان انتشار فراخوان تا ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۴ خواهد بود.
نظر شما