به گزارش کردپرس؛ استاندار کرمانشاه در ادامه برنامه "چهارشنبههای اقتصادی" با حضور در یک واحد گلخانهای فعال در زمینه تولید گل شاخهبریده از روند فعالیت و توسعه این واحد بازدید کرد.
این گلخانه در زمینی به مساحت 12 هزار متر مربع و با زیربنای مفید سازهای به وسعت ۵ هزار متر مربع احداث شده و فعالیت خود را از سال ۱۳۹۸ آغاز کرده است.
در آغاز، فضای اصلی سازهای گلخانه ۳۵۰۰ متر مربع بود که با پیگیری بهرهبردار و همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان، این میزان به ۵۰۰۰ متر مربع افزایش یافته است و در حال حاضر، مجوز توسعهای برای ۳۵۰۰ متر مربع دیگر در همین محل صادر شده و مراحل احداث آن در دست اقدام است.
این واحد تولیدی در حال حاضر برای ۵ نفر بهصورت مستقیم و ۵ نفر بهصورت غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد کرده است و با بهرهبرداری از طرح توسعهای، پیشبینی میشود این میزان به ۶ نفر افزایش یابد.
محصول اصلی این گلخانه گل شاخهبریده است که با ظرفیت سالانه ۴۲۰ هزار شاخه تولید میشود. تقریباً تمامی این تولیدات به صورت بالفعل عرضه شده و به سراسر کشور ارسال میشود.
سیستم کشت مورد استفاده در این گلخانه از نوع هیدروپونیک بوده و سازه اصلی آن با طراحی مدل اسپانیایی اجرا شده است.
از مهمترین چالشهای پیشروی این واحد قطعی برق در فصول گرم سال و همچنین مشکلات مربوط به دریافت تسهیلات بانکی مورد نیاز برای اجرای طرح توسعه عنوان شده است.
منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در حاشیه این بازدید با تاکید بر اهمیت توسعه بخش کشاورزی در استان، از آمادگی کامل مجموعه استانداری و جهاد کشاورزی برای حمایت از فعالان این حوزه بهویژه در زمینه توسعه گلخانهها و صادرات محصولات گل و گیاه خبر داد.
دکتر حبیبی افزود: استان کرمانشاه ظرفیتهای قابل توجهی در حوزه کشاورزی دارد؛ به طوری که بیش از ۱۵۰ هزار بهرهبردار در این بخش فعال هستند و ۲۵ درصد اشتغال استان را به خود اختصاص داده است.
مدیر ارشد استان با اشاره به وجود بیش از ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی در استان، افزود: این میزان از اراضی نیازمند برنامهریزی و نگاه ویژه برای بهرهوری بیشتر هستند و یکی از مهمترین اولویتهای ما، توسعه گلخانهها است. گلخانهها محور توسعه کشاورزی نوین و صادراتمحور در کرمانشاه هستند.
استاندار کرمانشاه با اشاره به موفقیت یکی از مدیران این مجموعه به عنوان مدیر نمونه کشوری در بخش کشاورزی، تصریح کرد: این موضوع نشاندهنده وجود ظرفیتهای انسانی توانمند، علاقهمند و باانگیزه در استان است که در صورت حمایت، میتوانند گامهای بزرگی در جهت توسعه کشاورزی استان بردارند.
حبیبی با بیان اینکه مجموعه گلخانهای مذکور توانسته نیاز بازار داخل استان را تامین و بخش اعظم تولیدات خود را به خارج از استان ارسال کند، گفت: تاکید ما بر تلاش برای صادرات این محصولات به خارج از کشور است، چرا که تنوع و کیفیت بالای گلهای تولیدی در این مجموعه، ظرفیت مناسبی برای ارزآوری دارد.
وی توسعه گلخانهها را از سیاستهای کلی استان دانست و تصریح کرد: مجموعه جهاد کشاورزی استان به صورت ویژه از توسعه این بخش حمایت خواهد کرد و ما نیز تلاش میکنیم که تسهیلات و امکانات لازم را در اختیار فعالان این حوزه قرار دهیم.
استاندار کرمانشاه از همه سرمایهگذاران، تولیدکنندگان و کارآفرینان خواست تا با استفاده از ظرفیتهای موجود در استان، در مسیر توسعه کشاورزی نوین و صادراتمحور گام بردارند.
نظر شما