به گزارش کرد پرس، اکبر محمدی در نشست خبری با رسانه های کردستان، به دستاوردهای استان در حوزه های عمرانی و اقتصادی در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و با اعلام تحقق ۱۱۰ درصدی منابع درآمدی استان، گفت: کردستان با تخصیص ۶۸.۲ درصدی اعتبارات عمرانی، در میان ۵ استان برتر کشور قرار گرفته است.
وی این موفقیت را حاصل بازگشت منابع درآمدی استان، از جمله درآمدهای مالیاتی، اختصاصی و اقتصادی دانست و اظهار کرد: این عملکرد بدون اعمال فشار مالیاتی بر مردم و فعالان اقتصادی محقق شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان افزود: ۷۵ درصد از مودیان خرد استان از پرداخت مالیات معاف بودند و ۲۰ درصد باقی مانده نیز مالیات خود را به صورت خوداظهاری پرداخت کردند؛ در نتیجه، تنها ۵ درصد با اقدامات مالیاتی تکمیلی پوشش داده شد.
محمدی ادامه داد: از محل ۱۰ درصد اضافی تحقق درآمدهای هزینه ای استان در سال گذشته، معادل یک ماه حقوق به تمام کارمندان استان پاداش پرداخت شده است.
وی با اشاره به تشکیل جلسات هماهنگی برنامه ریزی استان، یادآور شد: در سال ۱۴۰۳، مبلغ ۴ هزار و ۷۷۵ میلیارد تومان برای استان در نظر گرفته شد که بر اساس مکانیزم توازن منطقه ای، در شورای برنامه ریزی استان ۳ هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان آن به تصویب رسید.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان بیان کرد: سیاست سازمان، حمایت از ظرفیت های بومی بدون ایجاد فشار مالیاتی است و ابراز امیدواری کرد که این مسیر با مشارکت همه جانبه ادامه یابد.
محمدی در تشریح جزئیات تخصیص اعتبارات در بخش های مختلف، نیز گفت: از ۸۶۲ میلیارد تومان اعتبار مصوب تملک استانی، ۶۴.۱۹ درصد تخصیص داده شد و همچنین از هزار و ۷۵ میلیارد تومان اعتبار مصوب از محل نفت و گاز، ۶۹۸ میلیارد تومان (معادل ۶۵ درصد) تخصیص یافت.
وی اظهار کرد: اعتبارات مربوط به ورزش دانش آموزی و اداره کل ورزش و جوانان (که ۶۰ درصد آن برای ورزش و ۴۰ درصد برای بخش جوانان است)، با ۱۰۹ میلیارد تومان اعتبار مصوب، ۱۰۰ درصد تخصیص یافت.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با بیان اینکه در حوزه متوازن یک، از ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار، ۶۹ درصد محقق شد، افزود: از محل توازن استانی، از هزار و ۲۱ میلیارد تومان اعتبار، تخصیص ۷۰ درصد آن محقق شد.
محمدی میزان اعتبار مصوب استان در حوزه معادن ۱۰۳ میلیارد تومان عنوان کرد که ۱۰۰ درصد آن تخصیص یافته است و ادامه داد: از محل اعتبارات ردیف های ملی، شاهد تخصیص ۷۰ درصد از ۳ هزار و ۵۱۳ میلیارد تومان مربوط به حوزه پروژه های ملی بودیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به پروژه های کلیدی و اعتبارات بی سابقه استان در سال مالی جاری اشاره کرد و یادآور شد: کریدور غرب کشور حدود ۴ هزار میلیارد تومان (۴ همت) اعتبار دارد؛ رقمی که در سنوات گذشته بسیار ناچیز بود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان بیان کرد: این پروژه در سال گذشته به عنوان یکی از پروژه های پیشران معرفی شد و در پیوست قانون ۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل آن لحاظ شد و از محل توازن استانی نیز هزار میلیارد تومان دیگر برای آن در نظر گرفتیم.
محمدی به مشکل فنی در قطعه ای از پروژه در محدوده سد عباس آباد بانه به علت جنس آهکی زمین اشاره کرد و گفت: برای حل و آسیب شناسی این مشکل، ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و با تأمین منابع لازم و پیگیری کارشناسی، پروژه بدون توقف ادامه خواهد یافت.
وی تأمین اعتبار برای رفع تنش آبی شهر سنندج را یکی دیگر از اقدامات شاخص سال جاری دانست و اظهار کرد: منابع مورد نیاز از محل اعتبارات مقابله با تنش آبی تأمین شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان افزود: آلودگی ناشی از فاضلاب روستاهای حاشیه نشین، اسکان های غیررسمی و شهرک صنعتی از عوامل اصلی تهدیدکننده منابع آبی سنندج است که با اختصاص بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی این مناطق، انتظار می رود گام مؤثری در کاهش آلایندگی ها و پایداری تأمین آب شرب شهر برداشته شود.
محمدی به مشکل آبگیری سد ژاوه که سال هاست به دلیل قرارگیری در محل آلودگی های زیست محیطی با چالش مواجه است، اشاره کرد و ادامه داد: امسال بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه سخنان خود به تشریح وضعیت پروژه تالار فرهنگ سنندج پرداخت و یادآور شد: این پروژه از طرح های دارای پیوست قانون بودجه است که بخشی از اعتبار آن توسط سازمان مدیریت و بخشی دیگر توسط وزارت فرهنگ تأمین می شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان بیان کرد: با وجود آماده بودن ۶ فاز از ۹ فاز پروژه، پیشرفت آن متوقف شده بود و با پیگیری های انجام شده در سطح ملی و استانی، امسال ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر برای این پروژه تخصیص یافته که ۶۰ میلیارد تومان آن از محل اعتبار توازن و ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز امسال مصوب شده است و استاندار کردستان نیز به صورت جدی در حال پیگیری روند اجرا است.
محمدی به عملکرد سازمان در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۵۶ هزار و ۶۷۹ ساعت آموزش برای کارمندان دولت در قالب ۷۱ دوره تخصصی برگزار شد و همچنین ۱۲ طرح پژوهشی در حوزه های مختلف بدون هیچ دخالت غیرفنی، به داوری ملی سپرده شد و تعدادی از آن ها در حال اجرا هستند.
وی به عملکرد کارگروه اقتصادی استان اشاره کرد و افزود: از زمان انتقال این مسئولیت به سازمان در دی ماه سال گذشته، ۱۰ جلسه کارگروه اقتصادی برگزار و ۴۰۵ طرح به تصویب رسید و از محل تبصره های بودجه ای، مجموعاً ۶ هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد که منجر به ایجاد ۷ هزار و ۸۷۸ فرصت شغلی شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان از فعال شدن ظرفیت ماده ۲۷ قانون الحاق برای جذب مشارکت بخش خصوصی خبر داد و اظهار کرد: هم اکنون ۹ پروژه آماده بارگذاری در این حوزه داریم که ۵ پروژه در مرحله انعقاد قرارداد هستند که یکی از پروژه های شاخص در این بخش، مربوط به منطقه گردشگری است که با رفع موانع در مسیر اجرا قرار خواهد گرفت.
محمدی به عملکرد آماری سازمان اشاره کرد و ادامه داد: کردستان در حوزه آمار و اطلاعات از جمله استان هایی است که بالاترین سطح فعالیت و داده برداری را در منطقه غرب کشور داشته است.
نظر شما