به گزارش کردپرس، در پی لغو برخی تحریمها علیه سوریه و برداشتهشدن برچسب تروریستی از گروهی که رئیسجمهور جدید سوریه سابقاً رهبری آن را بر عهده داشت، امیدها برای تشکیل دولتی فراگیر که نماینده همه اقوام و اقلیتها باشد افزایش یافته است. با این حال، پرسش اصلی همچنان پابرجاست: آیا دولت جدید، حقوق کردها را به رسمیت خواهد شناخت؟
محمود المسلط، رئیس مشترک شورای دموکراتیک سوریه، شاخه سیاسی نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) که عمدتاً توسط کردها هدایت میشود، در مصاحبهای با رادیو ملی آمریکا اعلام کرد: «ما خواهان گنجاندن حقوقمان در قانون اساسی هستیم. تمرکززدایی از ساختار حکومت، یکی از اصول اساسی ما در مذاکرات با دمشق است».
وی تأکید کرد که در دولت جدید، وعدههایی برای فاصله گرفتن از گذشته داده شده، اما کردها منتظر نتیجه عملی هستند: «ما خوشبین هستیم، اما بیشتر از حرف، به عمل نیاز داریم.»
به گفته المسلط، یکی از موانع اصلی در مذاکرات، آینده نیروهای SDF در ساختار ارتش سوریه است: «ما نمیخواهیم یک ارتش و یک قانون اساسی یکرنگ داشته باشیم. ارتش باید نماینده همه اقوام سوریه باشد، نه فقط یک جریان خاص.»
وی همچنین خواستار آموزش زبان کردی در نهادهای رسمی شد و افزود که اقلیتهای دیگری چون دروزیها، علویها، سریانیها، آشوریها، مسلمانان سنی و دیگر اقوام نیز باید در بازسازی کشور سهم داشته باشند.
در پاسخ به سؤالی درباره نقش آمریکا و نگرانی از حضور نیروهای خارجی، المسلط تصریح کرد: «تا زمانی که تهدید داعش و نیروهای افراطی وجود دارد، خروج نظامیان آمریکایی به نفع ثبات سوریه نیست. حضور آنها همچون سوپاپ اطمینانی برای حفظ امنیت در شمالشرق کشور عمل میکند.»
وی با ابراز نگرانی از حضور جنگجویان خارجی در ارتش سوریه، گفت: «برخی از این نیروها سابقاً عضو جبهه النصره یا القاعده بودهاند. آنها تابعیت سوریه گرفتهاند و اکنون بخشی از ارتش هستند. این موضوع ما را نگران میکند.»
المسلط از جامعه بینالمللی خواست تا به مردم سوریه در بازسازی کشور، تدوین قانون اساسی جدید و تشکیل نهادهایی که نماینده واقعی تنوع قومی و مذهبی کشور باشند، کمک کنند. او گفت: «ما خواهان داشتن سوریهای بدون مداخله خارجی هستیم، اما به حمایت جهان برای رسیدن به آن نیاز داریم.»
نظر شما