به گزارش کرد پرس، غریب سجادی در نشست بررسی وضعیت سد ژاوه با تأکید بر رعایت الزامات زیست محیطی، گفت: هرگونه تصمیم گیری شتاب زده درباره آبگیری این سد می تواند تهدیدی جدی برای سلامت مردم و اکوسیستم منطقه باشد.
وی افزود: نظارت های دانشگاه علوم پزشکی کردستان و اداره کل محیط زیست همچنان ادامه دارد و بدون تایید رسمی این دو نهاد، بهره برداری از سد ممکن نخواهد بود.
فرماندار سنندج با اشاره به نظرات کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی کردستان و محیط زیست استان، اظهار کرد: این آزمایش ها به صورت مستمر در حال پایش است و تا زمانی که نظریه کارشناسی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مثبت نباشد و اداره کل محیط زیست استان نیز به طور رسمی موافقت نکند، هرگونه بهره برداری از سد منتفی است.
سجادی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این پروژه، ادامه داد: هزینه های کلانی از بیت المال برای احداث سد ژاوه صرف شده است، اما تا زمانی که تمام مخاطرات فنی، بهداشتی و زیست محیطی رفع نشود، بهره برداری از سد قابل توجیه نخواهد بود.
سد ژاوه که در ۴۰ کیلومتری سنندج واقع شده، از پروژه های مهم تأمین آب کشاورزی و صنعتی در استان کردستان به شمار می رود؛ اما آلودگی رودخانه های ورودی به سد به فاضلاب و فضولات دامی، نگرانی های زیادی در مورد کیفیت آب ایجاد کرده است.
در سال های اخیر، چندین بار وعده آبگیری این سد داده شده، اما به دلیل نبود پیوست زیست محیطی و مشکلات بهداشتی، هر بار متوقف شده است.
فعالان محیط زیست نیز خواستار پایبندی کامل به استانداردهای بهداشتی و زیست محیطی شده اند تا سلامت جامعه قربانی تصمیمات ناپخته نشود.
نظر شما