به گزارش کردپرس، ، «احمد قزیز» معاون وزیر امور اضطراری و بحرانهای سوریه در گفتوگویی با اشاره به گسترش آتشسوزیهای اخیر در این کشور، اعلام کرد که تاکنون حدود ۱۶ هزار هکتار از اراضی سوریه درگیر حریق شدهاند. وی هشدار داد که وسعت آتشسوزیها همچنان در حال افزایش است و مهار آن در برخی مناطق با دشواریهای زیادی همراه شده است.
بر نوشته روزنامه الغد، «احمد قزیز» معاون وزیر امور اضطراری و بحرانهای سوریه در گفتوگو با شبکه المملکه از حمایت و مشارکت اردن در عملیات مهار این آتشسوزیها قدردانی کرد. وی افزود: «هماهنگی و پشتیبانی ارائهشده از سوی تیمهای دفاع مدنی اردن و سایر تیمهای بینالمللی، نقش مؤثری در جلوگیری از گسترش بیشتر حریق در مناطق وسیع ایفا کردهاند.»
در این عملیات، تیمهای زمینی از کشورهای اردن و ترکیه حضور دارند و ۱۶ فروند هواپیما از سوریه، اردن، ترکیه و لبنان، عملیات اطفای هوایی را در قالب یک هماهنگی مشترک برای مقابله با این بحران بهعهده دارند.
احمد قزیز با تأکید بر شدت و گستردگی خسارات، تصریح کرد: «این آتشسوزیها خسارات زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی عظیمی به بار آوردهاند. با وجود آنکه در برخی مناطق حریق تحت کنترل قرار گرفته، در بخشهایی دیگر همچنان در حال گسترش است.»
وی خشکسالی و خشکی پوشش گیاهی را از عوامل اصلی گسترش سریع آتش دانسته و آن را همچون سوخت برای شعلههای حریق توصیف کرد. همچنین، بالا رفتن دمای هوا و تغییر جهت باد، روند اطفای حریق را با پیچیدگیهای بیشتری مواجه کرده است.
معاون وزیر امور اضطراری سوریه خاطرنشان کرد که «سلامت و ایمنی شهروندان در اولویت قرار دارد» و نیروهای آتشنشانی و امداد اضطراری در حال ایزولهسازی مناطق و تخلیه ساکنان برای حفظ جان آنها هستند.
بر اساس این گزارش، نیروهای سوری در سه محور اصلی شامل جنگلهای شمال لاذقیه (منطقه برج زاهیه)، جنگلهای الفرنلق، و منطقه نبعالمر در نزدیکی شهر کسب در حال مقابله با گسترش آتشسوزی هستند. این مناطق به دلیل تراکم شدید پوشش گیاهی، صعبالعبور بودن و وجود مینها و بقایای جنگی، از چالشبرانگیزترین محورهای عملیاتی به شمار میروند.
در این عملیات بیش از ۱۵۰ تیم از نیروهای دفاع مدنی، آتشنشانی، نهادهای دولتی و گروههای داوطلب مردمی با بیش از ۳۰۰ خودروی آتشنشانی، دهها خودروی پشتیبانی و تجهیزات سنگین مهندسی مشارکت دارند. این نیروها با هدف ایجاد دسترسی و مهار مؤثرتر حریق، در حال تقسیم جنگلها به بخشهای قابل کنترل و بازگشایی مسیر برای تیمهای عملیاتی هستند.
نظر شما