نیروهای کرد سوریه مانع اصلی تثبیت قدرت الشرع

سرویس جهان- به گزارش روزنامه «نشنال»، لغو دیدار میان احمد الشرع و مظلوم عبدی در دمشق، شکاف میان دولت جدید سوریه و کردهای شرق کشور را آشکارتر کرد.

به گزارش کردپرس، در جریان سفر تام باراک، نماینده ویژه ایالات متحده در امور سوریه، به دمشق، دیدار برنامه‌ریزی‌شده میان احمد الشرع، رئیس‌جمهور دولت انتقالی سوریه، و مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، برگزار نشد؛ موضوعی که روزنامه The National آن را یک «عقب‌گرد» در مسیر تلاش‌های آمریکا برای پیشبرد روند ادغام نیروهای کرد در ساختار دولت جدید توصیف کرد.

منابع مطلع به نشنال گفته‌اند که دلیل مشخصی برای لغو این دیدار اعلام نشده، اما انتظار می‌رفت دو طرف درباره چگونگی انتقال فرماندهی نیروهای SDF به ارتش سوریه گفت‌وگو کنند. یک مقام SDF به این روزنامه گفته است: «اکنون بیش از همیشه از رسیدن به توافق بزرگ دور شده‌ایم.»

تام باراک در مصاحبه‌ای با آسوشیتدپرس تأکید کرده که اختلافات جدی همچنان باقی است. او همچنین به شبکه Rudaw گفت که مذاکرات SDF با دمشق کند پیش می‌رود و فدرالیسم در سوریه «پاسخ نمی‌دهد». او اظهار داشت: «به نظر من SDF در پذیرش، مذاکره و حرکت به‌سوی این روند کند عمل کرده است. توصیه من به آن‌ها این است که روند را تسریع کنند، چون تنها یک راه وجود دارد، و آن راه به دمشق ختم می‌شود.»

مقام SDF به نشنال گفته که مظلوم عبدی با اطمینان از حفظ ساختار منسجم SDF به دمشق سفر کرده بود و به دلیل اختصاص ۱۳۰ میلیون دلار بودجه در سال ۲۰۲۶ از سوی پنتاگون به نیروهای هم‌پیمان آمریکا، به‌ویژه SDF، روحیه بالایی داشت.

با این حال، حمایت مداوم واشنگتن از SDF یکی از موانع اصلی در مسیر تثبیت قدرت الشرع پس از سرنگونی بشار اسد در دسامبر گذشته باقی مانده است. توافق ۱۰ مارس میان الشرع و عبدی، که قرار بود زمینه‌ساز ادغام SDF در ارتش سوریه باشد، پس از آنکه کردها در آوریل کنفرانسی با محوریت فدرالیسم برگزار کردند، دچار وقفه شد.

به گفته مقام‌های مطلع، باراک پیشنهاد داده است که SDF به‌طور رسمی به ارتش سوریه ملحق شود اما فرماندهان کرد خود را حفظ کند؛ ساختاری نمادین مشابه آنچه در مورد نیروهای تحت حمایت ترکیه در فوریه اجرا شد، که با وجود ادغام، فرماندهی محلی و فرماندهان ترکمن خود را حفظ کردند.

با این حال، موقعیت SDF به‌عنوان شریک اصلی واشنگتن در سوریه پس از آغاز روند عادی‌سازی روابط آمریکا با دولت جدید دمشق در ماه مه، تضعیف شده است. ایالات متحده اخیراً تحریم‌ها علیه سوریه را لغو و گروه حیات تحریر الشام، که احمد الشرع و بسیاری از مقامات دولت جدید از اعضای سابق آن هستند، را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرده است.

ترکیه نیز که از دولت الشرع حمایت می‌کند، SDF را به دلیل پیوند با حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) گروهی تهدیدآمیز و تجزیه‌طلب می‌داند. آنکارا هم‌اکنون در حال اجرای روند خلع سلاح و انحلال پ.ک.ک است.

عمر اوزکیزیلجیک، پژوهشگر ارشد اندیشکده آتلانتیک، به نشنال گفت: «توافق ۱۰ مارس به دلیل تعلل SDF پیش نرفت. به نظر می‌رسد آمریکا اکنون از نفوذ خود برای پیشبرد این روند استفاده می‌کند تا کردها را وادار به پذیرش شروط دمشق کند.» او افزود: «هم دمشق و هم آنکارا شاخه زیتون‌هایی را به SDF ارائه دادند، از جمله وعده‌هایی برای واگذاری اداره محلی به آنها، اما به نظر می‌رسد کردها خود را در موقعیتی می‌دیدند که می‌توانند شرایط را دیکته کنند.»

کد خبر 2786315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha